dimecres, 29 de febrer del 2012

P5 passeja per Barcelona!


Cosmocaixa "Toca-toca". P4

El dia 23 i 24 de Febrer vàrem anar al Cosmocaixa a fer un taller de tocar animals del Mediterrani, de la Selva i del Desert. Va ser molt emocionant, ja que mai havíem tocat animals salvatges. També vàrem aprofitar per veure una exposició de Dinosaures.








Disseccionem una sardina! P4--> Els Conills i Les Vaques






Els/les alumnes de P4 experimenten a l'aula... disseccionant sardines! Hem pogut veure i tocar com és una sardina per dins i per fora. Ha estat molt divertit! Després hem plasmat les nostres pròpies sardines en paper, i ens han quedat ben boniques. A més a més, el dia 22 vàrem sortir amb una sardina ben brillant que havíem elaborat a Plàstica.

dimarts, 28 de febrer del 2012

P4 de Ruta per Barcelona!

Aprofitant que a l'escola s'està treballant un projecte sobre Barcelona, vàrem fer una sortida turística per la nostra ciutat. Vàrem veure tota la ciutat condal des del Mirador de l'Alcalde, passant després pel monument a Colón, el Port, la torre Mapfre junt amb el Peix d'or, gaudir del paisatge de la platja, contemplar la Torre Agbar i la colosal Sagrada Família, i finalment, dinar i passejar pel fantàstic Parc Güell.
Va ser una sortida molt interessant i profitosa on tots i totes van gaudir dels llocs més emblemàtics i característics de Barcelona.

divendres, 24 de febrer del 2012

P5 descobreix l'espai!

Els nens i nenes de P5 han treballat l’espai com veritables investigadors.  Han partit d’allò que veien i d’allò que pensaven. S’han plantejat preguntes que els feia repensar les pròpies idees i hem deixat els interrogants oberts per a poder-ho descobrir ells mateixos. Han experimentat amb la pròpia ombra i el Sol, els pares els han explicat secrets de l’espai, i han trobat  informació als llibres del racó de l’espai. Els han mirat però també llegit! I en moltes ocasions, s’han adonat que algun company tenia raó en allò que deia...S’han sorprès molt en veure que en els llibres es troben coses molt interessants! Hem anat al Planetari Bombolla on han pogut veure d’aprop tot allò que havien descobert. Els infants han estat d’allò més motivats i això ens ha ajudat a treballar amb facilitat i il·lusió! El racó de l’espai fet a classe ha estat molt ric, complert i adequat pels nens. Moltes gràcies families per la vostra col·laboració!!





dimarts, 21 de febrer del 2012

Projecte Sharing to learn

Com ja sabeu, la nostra escola participa en el projecte Sharing to Learn, on alumnes de l'Escola Americana de Barcelona i del IES Sant Just venen a donar suport oral a una de les sessions d'anglès de 1r i de 3r, creant així un "aprenentatge compartit".

El passat dimecres 8 de febrer, l'Alicia Aguilar, responsable del projecte per part del Departament d'Ensenyament, va venir a visitar-nos i gaudir de les sessions que els nostres alumnes fan. Va col·laborar i parlar amb els nens i nenes i a més, els va fotografiar per tenir una petita idea del que aquests alumnes realitzen durant aquestes sessions.
Aquí teniu l'enllaç al blog Sharing to learn, Compartir per Aprendre, on s'explica l'experiència juntament amb fotografies.
http://compartirperaprendre.blogspot.com
 Aquest blog és una eina on tots els centres que col·laborem en aquest projecte compartim recursos, experiències, etc.
Si doneu un cop d'ull al blog, podeu trobar cançons i activitats lúdiques on-line que els vostres fills i filles poden realitzar a casa amb la vostra companyia.

divendres, 10 de febrer del 2012

Taller del Gota -Gotham

Els alumnes de 4t i 6è  van realitzar el passat dilluns  6 de febrer uns tallers a l'escola sobre el cicle urbà de l'aigua . Van treballar diferents continguts sobre el tractament que rep l'aigua abans de poder-la utilitzar .

Van aprendre molt sobre aquest tema .

EDUCACIÓ VIÀRIA A CINQUÈ

Els alumnes de 5è A i 5è B han realitzat unes sessions teòriques  d'educació viària a l'escola impartides per en Guillem , agent de la policia local . Com a cloenda van anar el passat  9 de febrer a Santa Coloma de Gramanet on hi ha un circuit de Kars i van poder posar a la pràctica tot els coneixemenst adquirits i a més s'ho van passar d'alló més bé!!!
Han estat unes sessions molt profitoses . A continuació en teniu una petita mostra fotogràfica de la sessió de Kars.

divendres, 3 de febrer del 2012

GRÀCIES FAMÍLIES

El claustre de professors i l'equip directiu de l'escola volem agraïr a totes les FAMÍLIES  i en particular a les MARES DELEGADES de cada curs i a l'AMPA, la col.laboració i ràpida actuació que es va posar en marxa, ahir dijous 2 de febrer, des del moment que els vam demanar ajuda per avisar a totes les famílies de la recomenació que des del Departament d'Ensenyament i Ajuntament se'ns acabava de fer; que els alumnes tornessin a casa al llarg del migdia.

Disculpeu les molèsties per la dificultat que, ben segur, va representar per a molts de vosaltres l'operatiu de poder venir a buscar els  vostres fills a una hora inesperada i que no hi haguessin classes a la tarda.

Tot i que no hem vist la neu!, valorem positivament  el desenvolupament de l'actuació, la coordinació i la ràpida  resposta que hi va haver per part de tota la comunitat educativa i per l'experiència que aquest fet ens aportarà per futures situacions en que les prediccions meteorològiques siguin encertades.

MOLTES GRÀCIES A TOTS! 

                                                                                           La Direcció del centre

dijous, 2 de febrer del 2012

ATENCIÓ FAMÍLIES: AVÍS D'ÚLTIMA HORA

L'última recomenació del Departament d'Ensenyament i de la Regiduria d'Educació de l'Ajuntament és que les famílies podeu passar a recollir els vostres fills per l'escola a partir de les 12,30h.
AVUI A LA TARDA NO HI HAURÀ CLASSE.

Aneu consultant el blog de l'escola i el de l'AMPA per assabentar-vos de l'evolució del esdeveniments per demà.
                                                                   PREVISIÓ NEVADES                             
                                                                                                                  La Direcció del centre